Reorganizare Judiciara

Reorganizarea judiciara este procedura prevazuta de Legea nr. 85/2006 ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor.

Procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea de catre adunarea creditorilor, implementarea si respectarea unui plan, numit plan de reorganizare, care poate sa prevada:

  • restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;

  • restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital social;

  • restrângerea activitatii prin lichidarea unor bunuri din averea debitorului.

  • Stare dosar: Reorganizare judiciara

    Numar Dosar Insolventa: 1396/90/2016

    Instanta : Tribunalul Valcea

    CUI societate : 10102377

    Nr. de ordine in RC : J38/683/1997

    CET Govora SA, este principalul furnizor de energie pentru societatile comerciale situate pe Platforma Industriala Sud si pentru municipiul Ramnicu Valcea. Dat fiind caracterul nestocabil al produselor sale: energie electrica, energie termica sub forma de abur industrial si energie termica sub forma de apa fierbinte, productia la CET Govora se realizeaza, in flux continuu, in raport de necesarul consumatorilor. CET Govora se afla pe fluxul principal al resurselor energetice catre principalii furnizori de produse industriale ai judetului Valcea.

    Centrala Electrica de Termoficare, CET Govora, a fost astfel proiectata si realizata incat sa asigure intreg necesarul local de abur industrial si apa fierbinte si sa produca, in conditii de economicitate, energie electrica in regim de cogenerare.

    CET Govora SA este primul producator independent de energie din Romania si realizeaza circa 5% din productia de energie termica si <1% din cea electrica la nivelul intregii tari. Pe plan local ea acopera practic 100% necesarul de energie termica sub forma de abur industrial si de apa fierbinte destinata consumatorilor urbani in Rm Valcea.

  • Stare dosar: Reorganizare judiciara

    Numar Dosar Insolventa: 867/113/2020

    Instanta : Tribunalul Braila

    CUI societate : 2265683

    Nr. de ordine in RC : J9/112/1991

    Societatea Franco-Română de Material de Drum de Fier S.A. a luat ființă pe bază unei înțelegeri dintre 15 mari societăți bancare și industriale franceze și românești, la 30 august 1921.

    In iunie 1948, dupa razboi, compania a fost nationalizata, denumirea societatii schimbandu-se in Progresul Braila.

    In anul 1952 apar primele utilaje de constructii, cand societatea executa un Excavator cu cabluri, iar in anii 1970, sub licenta Liebherr, este scos pe piata primul excavator hidraulic, alaturi de dragline hidromecanice si incarcatoare frontale.

    Intreprinderea de Utilaj Greu „PROGRESUL” Braila isi inceteaza activitatea in anul 1991, iar prin Hotarare de Guvern, in locul ei, este infiintata societatea comerciala pe actiuni PROMEX SA.

    In decembrie 2002, societatea PROMEX SA este preluata si devine parte a Grupului UZINSIDER SA Bucuresti, cu capital integral romanesc, avand misiunea de a reveni in circuitul international al marilor producatori de utilaje industriale.

    Productia de excavatoare a fost reluata in anul 2003, PROMEX prezentandu-se la TIB cu 2 produse noi – excavator pe pneuri P851 HyEl si excavator pe senile S1205HyEl.

  • Stare dosar: Reorganizare judiciara

    Numar Dosar Insolventa: 75017/3/2011

    Instanta : Tribunalul Bucuresti

    CUI societate : 1056654

    Nr. de ordine in RC : J40/13628/2011

    Complexul industrial Reşiţa a fost fondat în 3 iulie 1771 prin darea în exploatare a primelor furnale şi forje şi reprezintă cea mai veche unitate industrială din România şi una din cele mai vechi din Europa. In prima perioada a existentei, uzinele au aparţinut fiscului austriac care îşi exercita conducerea şi controlul prin intermediul Direcţiei miniere bănăţene.

    Prin momentul inaugurării lor, uzinele din Reşiţa devansează fondarea unor fabrici de renume precum Krupp Germania (1811), Vitkovice (1829), Donavitz (1836), MAN (1834), Sulzer (1834) Burmeister Wain (1843), Skoda (1851).

    Dacă începutul a fost consacrat sectorului metalurgic, treptat s-a constituit şi s-a dezvoltat sectorul construcţiei de maşini ajungând ca în ultimul sfert al secolului XIX, acest sector să devină preponderent. Cele două sectoare au coexistat vreme îndelungată completându-se reciproc în cadrul aceleiaşi unităţi complet integrate.

    UCM Reşiţa, continuatoarea activităţii sectorului de construcţii de maşini din complexul industrial Reşiţa, aşa cum este cunoscută astăzi, este rezultatul a mulţi ani ani de experienţă în construcţia de maşini, în transporturi, energie, industrie metalurgică şi chimică. Uzina a acumulat în timp, o cultură aparte şi a ajuns la o reputaţie deosebită bazată pe tradiţie, competenţă, calitate.

    Uzinele din Reşiţa au reuşit să menţină o activitate industrială neîntreruptă timp de peste 233 ani prin adaptarea continuă, automată a tipului şi sortimentului de produse fabricate la cerinţele pieţei. De-a lungul istoriei sale a fabricat o varietate foarte mare de produse, unele dintre ele, premiere de prestigiu la nivel naţional sau situate in avangarda progresului tehnic european.

    Compania a trecut în 2003 în proprietate privată, fiind preluată de INET AG şi salariaţii UCM si fiind listata la Bursa de Valori Bucuresti.

    La sfarsitul anului 2011,administratorii UCM Resita au decis sa deschida procedura de insolventa la producatorul de motoare si turbine, cu intentia de reorganizare a activitatii. De asemenea, Consiliul de Adminsitratie a hotarat elaborarea unui plan de reorganizare in vederea achitarii datoriilor ce se ridica la cca 860 mil. lei iar Tribunalul a incredintat administrarea judiciara a combinatului catre consortiul format din EURO INSOL SPRL si VF Insolventa.

Previous
Previous

Perioada Observatie

Next
Next

Faliment