World Trade Center Bucharest
Stare dosar: Dosar inchis
Numar Dosar Insolventa: 45619/3/2011
Instanta : Tribunalul Bucuresti
CUI societate : 364354
Nr. de ordine in RC : J40/10980/1991
World Trade Center Bucuresti S.A. a fost prima mare investitie privata straina in perioada post-decembrista si cel mai mare proiect imobiliar al vremii, construit in centrul Bucurestiului pe un teren in suprafata de 40,000 m.p. In cei peste 15 ani de activitate si-a castigat reputatia de important centru comercial, de afaceri si conferinte de peste 10,000 metri patrati, cuprinzand 10 săli de conferințe, un amfiteatru cu 350 de locuri, cât și spațiul expozițional World Trade Plaza de 800 de metri pătrați.
Tot din complexul World Trade Center Bucuresti face parte si Hotelulul Pullman, de 4 stele, inclus in reteaua internationala Accor. Grupul Accor numără peste 50 de hoteluri și vizează să se extindă în 59 de orașe din 23 de țări din Europa, Asia, Orientul Mijlociu și America Latină. Până în 2015, rețeaua va număra peste 300 de hoteluri în toată lumea.
World Trade Center Bucureşti este membru al Asociaţiei World Trade Centers din 1994.
Principalele activitati ale societatii sunt urmatoarele: inchirierea de spatii cu scop de afaceri (birouri, sali de conferinta, magazine si expozitii), inchirierea de vile si apartamente, organizarea de evenimente si misiuni comerciale, administrarea hotelului Pullman si a restaurantelor aferente.
In luna iunie 2011, Tribunalul București secţia a VII-a Comercială a deschis procedura insolventei iar, odata cu ridicarea dreptului de administrare al debitoarei din data de 01.02.2012, administratorul judiciar a inceput redimensionarea organigramei existente, în vederea reducerii costurilor cu personalul până la nivelul la care societatea le poate acoperi prin veniturile obținute, în condiții de eficiență economică. Au fost analizate contractele care sunt în mod vadit dezavantajoase pentru debitoare sau pentru care nu există justificare tehnică și economică in vederea denuntarii acestora, s-au purtat negocieri in privinta contractelor care se mențin ca fiind necesare pentru desfășurarea activității curente. Toate acestea au ca efect restructurarea activității debitoarei în vederea obținerii celor mai bune rezultate financiare posibile în vederea implementarii, de catre administratorul judiciar, a unui plan de reorganziare care sa conduca la plata creantelor si reinsertia societatii in circuitul comercial.
In prezent societatea se afla in reorganizare sub conducerea administratorului judiciar, in consultare permanenta si eficienta cu actionarii societatii, grupul francez Bouygues Batimant, cel mai mare antreprenor francez, Debarth SA si Statul Roman prin Fondul Proprietatea.