Să nu ne facem griji pentru Hidroelectrica, ci mai degrabă pentru Complexul Energetic Oltenia

Sursa

După ieşirea din insolvenţă a companiei Hidroelectrica, peste şase luni ar putea apărea un alt subiect, respectiv Complexul Energetic Oltenia, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de specialitate, Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

'Hidroelectrica va vinde energie în continuare, deci trebuie să le dau o veste proastă celorlalţi producători de energie. Luna februarie 2013 a reprezentat un consum de energie cu 10% mai mic faţă de perioada similară din anul trecut. Hidroelectrica, chiar şi în insolenţă, rămâne unul dintre principalii producători de energie, cu o cotă de 22% din piaţă. Să nu ne facem griji pentru Hidroelectrica, ci mai degrabă pentru Oltenia. S-ar putea ca, după ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica, să trecem la Complexul Energetic Oltenia. Vreau să-i spun domnului Săndulescu /Alexandru Săndulescu, directorul Direcţiei de Energie din Ministerul Economiei, n.r./ că nu preţul producătorului dictează preţul în piaţă, ci invers. Dacă eşti peste preţul pieţei produci pe stoc după care îţi dai obştescul sfârşit. Hidroelectrica îşi permite să se adapteze, capacitate pe care ceilalţi producători nu o au', a explicat Borza.

Potrivt administratorului judiciar al Hidroelectrica, compania a raportat, în luna ianuarie 2013, un profit de 49 milioane lei, iar după primele şase luni din acest an valoarea profitului ar putea creşte la 50 milioane de euro.

'Din analiza indicatorilor financiar-contabili, se poate constata cu ochiul liber o evoluţie pozitivă pentru Hidroelectrica. În ianuarie s-a înregistrat un profit de 49 milioane lei, aproximativ 11 milioane euro. În decembrie şi noiembrie 2012, profitul Hidroelectrica a fost de 10 milioane euro pe fiecare lună. Profitul estimat pentru Hidroelectrica în 2013 este de 434 milioane lei, practic ar fi cel mai mare profit înregistrat de către companie. Numai după primele şase luni, profitul va fi de 50 milioane euro', a afirmat Remus Borza.

Hidroelectrica şi-a solicitat insolvenţa în data de 15 iunie 2012, ulterior denunţând mai multe contracte cu traderi de energie, contracte considerate a produce pierderi pentru statul român, dar şi păguboase pentru companie.

Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a arătat, recent, că termenul de iesire din insolventa a Hidroelectrica este 26 iunie 2013, iar procedura poate fi aprobata, dar numai in conditiile rezolvarii celor 74 de contestatii existente.

Previous
Previous

Insolventa Hidroelectrica exprimata in cifre

Next
Next

Reorganizare pe calea ferata: ce obiective sunt la Servtrans